Landslaget, Henke och Annan

Snart drar EM-kvalet igång för det svenska landslaget i fotboll. Det blir en måstematch omedelbart borta mot Österrike. En av Sveriges främsta konkurrenter om att nå EM 2016. Ärligt talat känner jag mig en aning orolig. Framför allt över backlinjen. Den ser lika darrig ut som den gjorde i VM-kvalet. Det finns ingen som har fyllt luckan efter Olof Mellberg och någon ny fräsch klippa kan jag inte hitta. Tycker nog att Erik Hamrén borde satsa på Jonas Olsson och Mikael Antonsson som mittbackspar, i brist på andra alternativ. På mittfältet hoppas jag Albin Ekdal kliver fram och blir den fältherre vi tror och hoppas han kan bli. Men även här ser det lite skralt ut. Källström, Wernbloom, Larsson och Zengin känns inte som spelare som kan bära oss till EM. Jag hade hellre sett att Hamrén pumpat in självförtroende i Oscar Hiljemark och satsat på honom tillsammans med Ekdal. Och i anfallet är det givetvis Zlatan Ibahimovic som ska stå för de avgörande målen. Branimir Hrgota ska bli intressant att se, kan vi hoppas på ett genombrott? Tyvärr har jag inga större förhoppningar på Elmander och Toivonen.
Min startelva mot Österrike: Isaksson – Larsson, Antonsson, J. Olsson, M. Olsson – Wernbloom, Ekdal, Källström – Bahoui, Ibrahimovic, Durmaz.

Känns ju betydligt mer kittlande att spana in U21-landslaget som bubblar av talanger. Spelare som snart är redo för A-landslaget om du frågar mig. Som sagt ser jag gärna Hiljemark men även Simon Gustafson, Oscar Lewecki, Sam Larsson, John Guidetti och Mikael Ishak borde snart testas ordentligt av Hamrén. I Halmstad kan man se många av de här namnen, åk till Örjans vall!

Tänk att en av mina favoritspelare i VM 2010 – Anthony Annan – är klar för finska HJK Helsingfors. Mittfältaren som dominerade stora delar av Ghanas matcher. Ett Ghana som var en straffmiss från VM-semifinal. Nu gick Annan gratis från Schalke till Helsingfors. Har svårt att smälta det!

Henrik Larsson är fortfarande ett aktat namn i Barcelona. Den katalanska tidningen Sport prydde sin förstasidan med ”Han är svenskens arvtagare” och en bild på talangen Sandro. Barcelona söker fortfarande efter en spelartyp som Henke, någon som kan tänka sig att sitta på bänken, uppträda proffsig och leverera när han kommer in. Återstår att se om 19-årige Sandro är rätt man för den uppgiften.

Uppehåll i Allsvenskan och Superettan. Men snart går vi in i slutspurten och för framför allt FFF blir det ju en nervpärs. Men man kan säga att Falkenberg har allt i egna händer. För av återstående åtta matcher väntar sex möten med bottenkonkurrenter. Hemmamatcher mot Örebro, Norrköping, Helsingborg och Mjällby och bortakamper mot Gefle och Halmstad. Extra häftigt att Falkenberg tar emot Mjällby i sista omgången. Avgörs allt då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *