Vart tog gnistan vägen FFF?

Det blev en mardrömssöndag för Falkenbergs FF. Inte nog med att FFF tappade 1-0 till 1-3 mot Gefle, även Halmstad föll när Mjällby vände 0-1 till 2-1 på Örjans vall. Därmed ryckte Gefle ifrån FFF och Mjällby knaprade in och nafsar nu Falkenberg i nacken, endast en poäng efter.

FFF bjöd på en av säsongens svagaste insatser. Spelarna såg trötta ut och saknade den rätta gnistan kändes det som. Vilket känns märkligt. Om de inte tänder till i en sådan här match, när ska de då göra det? Gefle var betydligt mer aggressivt och vann nästan varenda närkamp. David Svensson påpekade när jag intervjuade honom i veckan att det räcker inte att nå upp till 80 procent, FFF måste ge 100 och lite till i varenda duell i varenda match. Nu tilläts Gefle dominera och FFF sjönk långt ner på sin egen planhalva.

Det var även ett anmärkningsvärt svagt försvarsspel från de för dagen rödklädda spelarna. Gefle, genom Jonas Lantto, kom gång på gång runt på FFF:s vänsterkant. Adam Eriksson och Calle Wede hade enorma problem vilket till slut resulterade i tre Geflemål. Även mittbackarna darrade. Så svagt försvarsspel får man inte bjuda på. Då smäller det på den här nivån.

Tränare Henrik Larsson var självkritisk efteråt och tog på sig att han inte lyckades väcka spelarna i halvtid. Men ska det verkligen behövas? Vill FFF fortsätta spela i Allsvenskan ska det ju ryka ur öronen i en sådan här match. Nä, det är bara för hallänningarna att bryta ihop och komma igen. Närmast väntar en ny måstematch hemma mot ett formstarkt Örebro.

Lite typiskt att det var Johan Bertilsson som stod för två av målen mot Falkenberg. Han har ju vräkt in ett och annat mål mot just FFF genom åren när han tillhörde Degerfors.

Var på plats och såg Varberg ta emot Jönköping i lördags. Ett ställningskrig som rättvist slutade 1-1. Bois får nog rikta in sig på en mittenplacering i år. Toppen är körd känns det som. Varberg är stabila men känns tyvärr för trubbiga offensivt. Nsima Peter stångar och jobbar stenhårt med får inte ut så mycket av det. Kalle Söderström är i sina bästa stunder för bra för Superettan men har varit förkyld i veckan och såg mest trött ut mot Jönköping. Hosam Aiesh är oerhört irrationell men släpper sällan bollen ifrån sig. Han behöver lära sig att det ibland finns medspelare som har bättre lägen. Då kan det bli riktigt bra. Men totalt sett har Bois gjort en fin säsong och ska vara nöjda med den.

Tippade för några veckor sedan att Tvååker skulle ta steget upp. Men efter helgens förlust blir det med största sannolikhet fortsatt spel i tvåan. Där ser man ut att få sällskap av Vinberg nästa år. De stormar mot serieseger. Och Stafsinge kniper troligtvis andraplatsen och får försöka kvala sig upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *