Vem vill förstärka Falkenberg?

Då har jag sett både Varbergs Bois och Falkenbergs FF plus ett derby mellan Stafsinge och Varbergs Gif.
Mina intryck?
Tja, FFF fortsätter i samma hjulspår som i våras. Inga direkta linjer i anfallsspelet men skapar ändå en hel del mot Stabaek. Dock lyser målskyttarna med sin frånvaro.
Hakeem Araba brottas med sin svaga form, Zlatan Krizanovic har tappat efter sin inspirerande inledning, Stefan Rodevåg har svårt att hinna med och Akseli Pelvas är mest osynlig.
Den enda med fart, Jesper Karlsson, han används som yttermittfältare.

FFF behöver få in en kvick anfallare. Men efter mitt samtal med sportchef Håkan Nilsson förstår jag (som jag misstänkt) att det inte är helt enkelt att locka en vass forward till klubben just nu. Och när storklubbarna hugger eventuella fynd i Superettan, ja då har inte FFF en chans.

Det kanske i slutändan landar i en Victor Sköld eller en liknande bänkspelare i Allsvenskan. Det lär tyvärr inte leda till ett nytt allsvenskt kontrakt.

Varbergs Bois däremot nosar allt mer på det där allsvenska kontraktet. Fyra raka segrar är så klart imponerande. Pär Asp håller ihop försvaret på ett ypperligt sätt och på mittfältet visar flera spelar fin form. Joakim Lindner har plötsligt hittat rätt som städgumma tillsammans med fyndet Sebastian Crona (undrar om inte HBK ångrar sig nu). Det gjorde att Jörgen Wålemark tvingades välja mellan att starta Thomas Drage eller Elias Andersson mot Gais. Tränaren valde den förstnämnde och överraskande hamnade Elias utanför startelvan. Men med det inhoppet blir det svårt att peta honom på nytt. ”Det kändes som straffspark varje gång det var hörna”, sa Gais tränare Benjamin Westman om Elias hörnor.

Och på kanterna forsade både Hosam Aiesh och Kalle Söderström fram med ett enormt självförtroende. Bois har helt klart ett lag för toppen. Kanske att det också kommer en förstärkning inom kort. Vi har rapporterat om att floppen Riki Alba vänder hem till Norge igen. I stället kan Mats-André Kaland återvända. Ett kanonförvärv om det blir verklighet.

En annan lösning kan bli Pär Ericsson. Som en avlastning för Nsima Peter längst fram på topp. Frågan är dock om Ericsson ser sig själv som en back up. Fast det kan ju bli så att Östersund kallar tillbaka Aiesh och det talar för en värvning av Ericsson, som är gratis nu när han brutit med Kalmar.

Från Stafsinges seger över Varberg hämtar jag framför allt Ahmad Hassans prestation. Visst håller anfallaren för spel på en högre nivå? Enormt snabb i kombination med en fin teknik. Dock en aning klen såg det ut som. Tänk några kilo muskler där.

EM då? Inte mycket att säga om när det gäller Sverige. Vi är inte bättre än så här just nu. Men en sak kan jag inte förstå. Varför får inte Oscar Hiljemark spela? En nyckelspelare i en serie A-klubb som är lika bra i offensiven som defensiven och orkar springa hur mycket som helst. In med honom i stället för Sebastian Larsson.
Och när Janne Andersson tar över vill jag se Hiljemark och Albin Ekdal på det centrala mittfältet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *