Tufft beslut av FFF

Möttes av en mindre jobb-bomb när jag anlände till jobbet. Slagsmål i Falkenbergs FF och en spelare skulle få sparken, kunde jag läsa i GT. Så det var bara att kasta allt annat och jaga rätt på sportchef, tränare, spelare med flera.

Mina kontakter bekräftade uppgifterna om att Alexander Jakobsen slagit Linus Andersson med en ispåse i omklädningsrummet efter ett träningspass. Innan jag visste vilken spelare det handlade om så kan jag erkänna att Jakobsen var nog den jag trodde minst på. Sedan han anlände till Falkenberg har han varit artigheten själv. Min kollega minns första träningspasset där dansken gick runt och tog samtliga närvarande i hand. Något som han fortsatt med och han har alltid haft ett leende nära till hands. Jag har faktiskt aldrig sett honom brusa upp på plan, varken på träning eller match.

Men tydligen flippade han ur ordentligt och det är så klart inte försvarbart att sopa till någon, oavsett om man blivit provocerad eller inte. Jag förstår att FFF vill markera att så här gör man inte i den här klubben.

Men jag kan ändå tycka att straffet är lite väl hårt. Vad jag förstår har han inte spårat ur tidigare och visst borde man väl kunnat ta det här internt. Prata ut om saken och markera genom avstängning eller böter (typ som AIK gjorde med Carlos Strandberg efter dennes struptag på sin lagkamrat).

När jag pratade med Hasse Eklund så lät det på tränaren som att han inte var helt nöjd med klubbens beslut. Han hade nog hellre sett att Jakobsen fortsatt. Nu blir han av med en kreativ kraft och en startspelare som varit en av FFF:s främsta under våren.

Jag jagade så klart Jakobsen för en kommentar. Han svarade och bad mig ringa upp någon timme senare. Då uteblev svaret. Ett par försök senare svarade någon på danska att jag kommit till Mohammeds pizzeria…
Så kan man också hantera en jobbig motgång. Inte speciellt proffsigt om du frågar mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *