Visst kan Varberg nå Allsvenskan

Kan Varbergs Bois nå hela vägen till Allsvenskan? Den frågan får jag allt oftare. Efter fem raka segrar har Bois seglat upp i den absoluta toppen och brottas nu med Halmstad, Sirius och Dalkurd på allvar. Svaret på frågan är: ja visst kan de. Wålemark har ristat in ett försvarsspel som nästan sitter lika robust som Islands. Samtliga spelare på plan sliter som djur för varandra och tar Bois ledningen, ja då är det oerhört svårt för motståndarna att få till en kvittering. Nästan så att Conte eller Lagerbäck hade myst framför tv-apparaten om de hade sett Bois försvarsspel.

Det finns dock fortfarande ett stort frågetecken kring anfallsspelet. Tappet av Hosam Aiesh är kännbart. Dessutom verkar Thomas Drage tappat i status och sitter allt mer på bänken efter sin pigga inledning. Jörgen Wålemark lovar dock att Bois kommer förstärka i sommar, att den nuvarande truppen är för tunn. Får han in några fina nyförvärv som kan spetsa offensiven, tja då kan Bois mycket väl vara med i racet hela vägen in till de kylslagna höstmatcherna.

Nu har vi skrapat på ytan och fått fram nya uppgifter om vad som hände när Alexander Jakobsen skickades ut från Falkenbergs FF. Kommer inte gå in på några detaljer här utan ni får det serverat i fredagens HN.

Men jag kan väl säga så här: jag har full förståelse för FFF-styrelsens beslut.

Tycker att Falkenberg borde nypa Jibril Bojang. Han såg spännande ut med fin fysik, blixtrande snabbhet och en förmåga att gå mot mål. Köp, Håkan!

Hade tippat England som EM-mästare. Jag kommer aldrig göra om det. Aldrig!

Efter Sveriges misslyckande så måste det ändå vara ett perfekt läge för Janne Andersson att ta över som förbundskapten. Nu kan han i hyfsat lugn och ro bygga ett nytt landslag. Läge att rensa ut några äldre som passerat sitt bäst före-datum och testa spelare på våg uppåt. Ska bli oerhört intressant att följa.

Nu tackar jag för mig och går på semester. Är tillbaka först i augusti (kanske att bloggen uppdateras, vi får se).
Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *