Allt talar för en flytt till Elfsborg

Att Jesper Karlsson bestämt sig för att Elfsborg är det bästa steget är ingen hemlighet längre. Klubbarna träffades i fredags på Falkenbergs FF:s kansli vilket jag själv blev vittne till. På väg till en intervju med Patrik Lundgren blickade jag in i fönstret till styrelserummet och fick se ett välbekant ansikte. Där satt Stefan Andreasson ihop med Håkan Nilsson.

Efteråt försökte både Lundgren och Nilsson förklara mötet med att de satt i en gräsgrupp (vilket det gör) men jag tror inte att så gräsligt mycket av samtalet handlade om underlaget på arenorna.  Förhandlingarna inleddes på skarpen och nu tyder det mesta på att IF Elfsborg blir Jesper Karlssons nästa klubbadress. Enligt Håkan Nilsson kommer försäljningen bli offentlig inom några dagar, kanske till och med redan på torsdagen. Att någon annan klubb än Elfsborg kan ha kommit överens med FFF på så kort varsel känns högst orimligt. Framför allt inte någon utländsk klubb. Möjligtvis om Malmö FF drämt till med ett monsterbud, men det känns inte troligt.

Bli inte förvånade om Elfsborg kallar till presskonferens samma dag som de första adventsluckorna ska öppnas.

För FFF:s del hoppas jag att de får bra betalt. Det lär behövas då Superettan är en krävande serie, inte bara sportsligt utan även ekonomiskt. Fråga bara Degerfors, Assyriska, Varberg och Ljungskile. Det spekuleras om runt 6 miljoner kronor. Förmodligen blir det lägre, men att FFF förhandlar sig till en vidareförsäljningsklausul i kontraktet. Då kan det trilla in många friska miljoner i framtiden om Jesper Karlsson fortsätter att utvecklas och tar ytterligare steg.

Har även en känsla att nya spelare är på väg in i Falkenberg. Vid mitt möte med Patrik Lundgren satt Håkan Nilsson i ett möte med ett tänkbart nyförvärv. Tyvärr såg jag bara nacken av spelaren och kunde inte identifiera vem det var. Det retar mig som satan! Och Håkan Nilsson lät nästan kvittrande glad när jag frågade om det är någon anfallsförstärkning på väg in.

Robin Tranberg till Varbergs Bois. Då har man sin ersättare till Sebastian Crona klar. Ja, en förstärkning till och med. Om även Kalle Söderström och Anton Liljenbäck fortsätter ser Bois ut att få ihop ett riktigt vasst lag nästa säsong. Kan de till och med bli näst bäst i Halland?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *