Spännande FFF, men det räcker inte

Det blev som jag trodde. FFF presenterade två nya spelare under torsdagen. Två spännande värvningar. Det jag sett av Hampus Nilsson så känns det som en klockren förstärkning. FFF har ju historiskt sett lyckats bra i sina målvaktsvärvningar de senaste åren. Stojan Lukic växte ut till en toppmålvakt i Superettan, efterträdaren Otto Martler höll även han hög klass (om vi frånser den gångna säsongen). Nu blir alltså Nilsson Falkenbergs förstaval mellan stolparna. Vad jag sett är han skicklig med fötterna, en modern målvakt alltså som inte stressar upp sig i onödan.

Däremot finns det vissa frågetecken kring den knappa speltiden. På de fyra senaste säsongerna har han enbart spelat 14 matcher (8 i Djurgården och 6 i Östersund). Hur är det med matchformen egentligen? Och självförtroendet?

Hur som helst så ger jag +++ för den värvningen till Håkan Nilsson och de andra i FFF-ledningen.

Passi Prudence då? Nja, en 17-åring med stor potential. Inget snack om det. Men han fick stora problem med skador när han tog klivet upp bland seniorerna i Högaborg i division 2. Nu trappas träningen upp ytterligare i Falkenberg. Det finns en risk att Prudence mest får hålla till i rehabrummet på den nya arenan.

Det känns som en chansning och en värvning på längre sikt. Om Falkenberg ska utmana i toppen av Superettan lär det krävas minst ett vasst anfallsförvärv, kanske två. Just nu har FFF Stefan Rodevåg och Prudence klara för spel. Kanske ansluter Zlatan Krizanovic och Edi Sylisufaj. Ingen anfallsuppsättning som skrämmer motståndarförsvararna i serien direkt.

Prudence ger jag ++.

Var inte Nsima Peter värd ett bättre öde än IK Frej? Vikingavallen med typ 900 personer i snitt. ”Det är en underbar klubb” säger Nsima Peter enligt klubbens hemsida. Övergången känns märklig. Seriefemmans bästa målskytt går till serietian. Men vad vi hört blev han för dyr för Bois. Tydligen finns det pengar i Frej.

Även Bois behöver få in en eller två anfallare. Det räcker så klart inte med Joel Palmquist och Ajsel Kujovic.

Ingen Jesper Karlsson presenterad ännu. Aftonbladet gissade på fyra miljoner kronor. Låter väl lågt. I så fall finns en större klausul inskriven vid en vidareförsäljning. Kanske även bonuspengar när Jesper spelat ett viss antal matcher och gjort ett visst antal mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *