Det krävs för att FFF och Bois ska bli topplag

Nytt år, nya möjligheter. Både FFF och Bois har kickat igång säsongen 2017. Varberg med en ny konstgräsplan och Falkenberg med en ny arena. Båda med ambitionen att bli topplag i Superettan.

Hur är då läget i lagen så här i mitten av januari? Falkenberg ligger en bra bit före och har väl i princip spikat sin trupp. Det måste nästan vara rekordtidigt. Målsättningen är solklar, FFF vill studsa tillbaka till Allsvenskan igen. Har man fått känna på hur det är att röra sig i fin-salongerna så vill man fortsätta med det så klart. Frågan är dock om truppen är av den kalibern att de kan tillhöra toppen av Superettan. Nja, tveksamt va? Då måste några av nyförvärven vara riktiga lyckoträffar. Typ att någon av Erik Pärsson eller Viktor Götesson utvecklas till skyttekung och hänger in 15-20 baljor. Att Amin Nazari blir den fältherre som FFF hoppats på och att någon av Daniel Johansson och Tobias Karlsson hittar tillbaka till gammal god form plus att Hampus Nilsson storspelar i målet.

Då kan faktiskt FFF vara med och retas i fajten om en plats till Allsvenskan.
Så här tror jag att en tänkbar startelva kan se ut:
Hampus Nilsson – Per Karlsson, Daniel Johansson, Tibor Joza, Tobias Englund – Christoffer Carlsson, David Svensson, Amin Nazari, Johannes Vall – Zlatan Krizanovic, Erik Pärsson
Nära en startelva är så klart Enock Kwakwa, en frisk Tobias Karlsson, Johan Lassagård och Viktor Götesson.

Varbergs Bois då? Det är nästan för tidigt att säga bu eller bä. Det finns fortfarande en hel del hål att fylla. Grundstommen ser ändå stabil ut med två bra målvakter, ett superstarkt mittlås i form av Anton Liljenbäck/Pär Asp, nye vasse vänsterbacken Billy Nordström, dirigenten Elias Andersson, kämpen Joakim Lindner och irrationelle Thomas Boakye.

Kan tränare Jörgen Wålemark krydda truppen med några sena nyförvärv så tror jag att även Varberg finns med bland topp 5. Men då krävs det minst en stark anfallsförstärkning. Jag sätter ett stort frågetecken bakom den nuvarande anfallstrion Joel Palmquist, Gabriel Altemark Vanneryr och Ajsel Kujovic. Där behövs en klassavslutare. Och vem ska ersätta Sebastian Crona? Försvaret måste också breddas.
En trolig startelva i dagsläget: Joakim Wulff – Erik Nilsson, Pär Asp, Anton Liljenbäck, Billy Nordström – Thomas Boakye, Joakim Lindner, Christoffer Arvidsson, Elias Andersson – Gabriel Altemark Vanneryr, Joel Palmquist
Om nu Wålemark tänker använda två anfallare. Annars petas en central mittfältare in och ”Gabbe” får sätta sig på bänken.

Läste ni Sportbladets utmärkta reportage om skojaren Alieu Darbo? Om inte, in och läs. Frågade Wålemark om han blivit erbjuden spelaren? ”Ja, vi har fått det mailet. Jag får väl 5-10 mail per dag om spelare och jag tittade till när jag såg den här spelaren. Han har bra meriter den här killen. Men det var aldrig aktuellt. Jag blev överraskad när jag såg hela artikeln, det är en konstig värld!”
Wålemark fortsätter:
”Jag har aldrig hört om något liknande fall och inte själv råkat ut för det. Jag tycker att man borde ha bättre koll och man måste ju se spelaren i spel innan man värvar honom”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *